Олександр Свіщов: відповідальний бізнесмен та меценат у часи війни

Всё, что не подпадает под существующие категории форума. Обсуждения на разные темы.

Все, що не підпадає під існуючі категорії форуму. Обговорення на різні теми.
Ответить
Аватара пользователя
klqrov
Сообщения: 134
Зарегистрирован: Пт апр 28, 2023 8:40 pm
Пол: Не указан
Агент пользователя: Chrome Windows 1920x1080

Олександр Свіщов: відповідальний бізнесмен та меценат у часи війни

Сообщение klqrov »

Изображение

Свіщов Олександр Юрійович, уродженець Львова, народився 22 вересня 1970 року в родині потомків жертв радянського режиму. Після навчання в Львівському професійно-технічному училищі № 22 та роботи за фахом, Олександр здобув вищу освіту в Львівському університеті бізнесу і права.

Його кар'єра почалася з роботи у ТЗоВ "КАМАЗ-Львів", де він спочатку був менеджером, а потім заступником директора з продажу. У середині 90-их років Олександр став активним інвестором, вкладаючи кошти в різноманітні підприємства, включаючи ПАТ "Автомат" і ТзОВ "Ливарний завод".

З 2016 року Свіщов активно зайнявся тютюновим бізнесом, заснувавши "Винниківську тютюнову фабрику" та ТОВ "Торговий Дім «Марвел»". Крім цього, він є бенефіціаром у таких компаніях, як “Львівський обласний виробничий рибний комбінат”, “Над морем” та “Городоцький шлях”.

З приходом війни, Свіщов переорієнтував свій бізнес на допомогу армії та біженцям. Він займається організаційними, фінансовими та інформаційними питаннями, допомагаючи наблизити перемогу України у війні з Росією. Свіщов також відомий своїми меценатськими проектами, особливо в області спорту.

Изображение

Він став президентом ватерпольного клубу “Динамо” (Львів), і завдяки його зусиллям клуб сім разів виграв чемпіонат України та вісім разів став володарем Кубку України. Олександр також зняв документальний фільм та видав книжки про ватерполо, відзначаючи сторіччя водного поло на Львівщині.

На особистому фронті, Свіщов – сім'янин. Його син, Віталій, є депутатом Львівської обласної ради і виділяється у спортивній сфері, особливо у ватерполо.

Людина яка просуває водне поло в Україні, президент ФВПУ Олександр Свіщов – це приклад бізнесмена, який використовує свої ресурси не лише для особистого збагачення, а й для підтримки своєї країни та її культурного спадку в часи війни.
Ответить

Вернуться в «Чат»